mandag den 2. september 2013

Luigi and Guido birthday cakes

Da jeg prøvede kræfter med denne kage for 1½ år siden, vidste jeg godt, at jeg den ville forpligte i årene fremover. Da Oskar blev 6 år i februar, var han slet ikke i tvivl om, hvilken kage han gerne ville ha'. Luigi og Guido fra Cars-filmen! Det blev lidt af en prøvelse og en langstrakt affære, men det lykkedes trods problemer med at få fondanten til at makke ret undervejs. Især Guido var problematisk pga. højden, og jeg blev nødt til at lave nogle overlapninger hist og pist.
 
Jeg fik kun taget nogle få før-billeder, men kort fortalt er bilerne bygget op af en bradepande-chokoladekage, som er skåret ud i passende stykker. Stykkerne 'limes' sammen med smørcreme og bygges op i den ønskede højde og form. Den endelige figur smøres op med frosting (smørcreme), for at fondanten kan sidde fast. Fondanten har jeg lavet efter denne opskrift og indfarvet med pastafarve.
 
Alle de små dele (øjne, mund, lygter osv.) 'limer' jeg på med vand - det fungerer upåklageligt, men man kan også købe en form for spiselig lim, hvis man hellere vil det. Detaljerne på bilerne har jeg luret af på Oskars legetøjsbiler. Sjovt kagebageri, men tidskrævende. 
Førbilleder
 

 
HAPS HAPS...


3 kommentarer:

Drengemor sagde ...

Du er jo SÅ sej, Lone!!! Virkelig imponerende!

Jette sagde ...

Hvor er de fine

Lone sagde ...

Nadja - Tak for de søde ord ;o)

Jette - 1000 tak skal du ha' ;o)

Send en kommentar

TAK, fordi du kiggede forbi og gav en kommentar med på vejen ;o)