onsdag den 3. marts 2010

Smagen af sommer og en ægge-update

Solen har skinnet fra en skyfri himmel i dag - forhåbentlig et tegn på at foråret er på vej. I sommer lavede jeg en bestemt smoothie rigtig ofte. Jeg har ikke fået den længe nu, men fik lyst til at lave den i dag. Den er dejlig frisk og smager (når jeg tænker over det) faktisk lidt af sommer. Blåbær, vandmelon, ingefær, æblemost og en smule sukker - meget simpelt, men rigtig lækkert.

En omgang müsli er det også blevet til, selvom det meste af dagen er gået med en syg datter på armen. Heldigvis kan den laves lidt i etaper og har først været i ovnen her til aften. Lige nu dufter der dejligt af kanel i hele huset...

Her til aften har jeg rodet lidt med de mønstre på hæklede æg, jeg fandt på nette i sidste uge. Æggene blev ikke helt, som jeg gerne ville ha' dem, så jeg har lavet en smule om på et af mønstrene, og jeg er nu endelig tilfreds. Resultatet kan du se på billederne nedenunder.


4 kommentarer:

Mette sagde ...

Hejsa :o)
Hvor er de bare fine og ja jeg vil give dig ret i, at de er pænere end de første udgaver ;o) Har du bare hæklet dem ud af hovedet eller fandt du en anden opskrift? Jeg ville vildt gerne hækle en masse mad til min drengs køkken, men er meget nystartet hækler og synes de der engelske opskrifter er svære at læse, måske jeg bare skulle prøve at strikke mig frem til noget...
Håber din datter snart er rask igen, man bliver så skæv i ryggen af at rende rundt med dem på armen ;o))
KH Mette

Lone sagde ...

Hej Mette ;o) Tak skal du ha'...jeg synes også de er ret fine, og jeg er blevet lidt hooked på det. Jeg har fundet en masse opskrifter på alle mulige former for legemad, som jeg nu har fået printet ud og samlet i en mappe. Lidt tidsfordriv foran fjerneren tænker jeg altid, jeg kan bruge. Jeg endte faktisk med at bruge den "dårlige" opskrift. Jeg fjernede en enkelt række masker fra opskriften og så blev ægget, som du ser på billederne.
Jeg tror godt, du kan komme til at bruge de engelske opskrifter, når du lige har hæklet lidt mere. Jeg tror faktisk, det er lettere at hækle eller sy legemad, end det er at strikke det, men jeg har godt nok aldrig forsøgt mig. Ellers så må du sige til - jeg vil godt oversætte æggeopskriften til dig, hvis du får lyst til at prøve kræfter med den på et tidspunkt.
Tak, Sofia er endelig i bedring, men hun har godt nok haft det skidt den her gang. Jeg trænger helt sikker til at blive "rettet ud" og til at få sovet lidt mere om natten ;o)KH Lone

Mette Bossow sagde ...

Hej Lone
Nu håber jeg du ser at jeg kommeneret igen, det er jo lang tid siden sidst, men jeg er ikke så øvet blogger endnu, så jeg havde slet ikke set du havde skrevet tilbage :o)
Du må vildt gerne oversætte opskriften engang når du har tid, tænker det er et godt projekt at give sig i kast med - og ja det er ikke til at strikke de der små ting har jeg fundet ud af. Pt syr jeg legemad i filt, det bliver også meget sjovt. Og det kan du snart se på min blog ;o) har nemlig lige startet en, så hvis du kigger forbi om i weekenden har jeg nok fået lavet nogle indlæg med lidt af hvert...
Ha det godt til vi skrives ved igen!
KH Mette

Anonym sagde ...

Hej Mette
Jeg prøver at hækle det lille æg, men jeg forstår ikke opskriften. Kan du måske hjælpe mig? Hvad er det man skal gøre i 11. omgang? Hvordan skal man tage ind? Jeg har set på youtube, hvordan man tager 6 fm ind, men skal man gøre det 2 gange og er det så 12 gange? Og hvad skal der så ske med de næste 4???

hilsen Lotte

Round 11: (decrease, sc in next 6 sc) 2 times, decrease, sc in next 4 sc: 19 sc
Note: Fill egg with fiberfill while decreasing.
Round 12: (decrease, sc in next 2 sc) 4 times, decrease, sc in next sc: 14 sc
Round 13: decrease in each sc around: 7 sc
Finish off, weaving egg shut

Send en kommentar

TAK, fordi du kiggede forbi og gav en kommentar med på vejen ;o)